اگر برای تمام سایت هایی که در آن ها عضوید از یک رمز عبور واحد استفاده می کنید، لو رفتن فقط یکی از آن ها بدین معناست که با دست خودتان مجوز نفوذ هکرها به حریم شخصی تان را امضا کرده اید.
برای جلوگیری از این فاجعه در شرایط ناامن فعلی اینترنت، عاقلانه است که برای سایت های مختلف (حتی آن هایی که اهمیت کمی برایتان دارند) رمزهای عبور منحصر به فردی در نظر بگیرید. شاید به خاطر سپردن همه آن ها کار سختی باشد، ولی خوشبختانه برای اپلیکیشن های مدیریت رمز عبور اینگونه نیست.
پسورد منیجرهای مدرن می توانند با ذخیره رمزهای عبور در محیطی امن و غیر قابل نفوذ، کار شما را برای ورود به حساب های کاربری مختلف به شدت آسان کنند. ضمنا می توانند رمزهای عبور قدرتمندی بسازند که به سادگی هک نمی شوند.
در جعبه ابزار این هفته پنج نمونه برتر از این اپلیکیشن ها را انتخاب کرده ایم که در ادامه قابلیت هایشان را با هم مرور خواهیم کرد.
۱Password
۱Password یکی از محبوب ترین پسورد منیجرهای حال حاضر دنیاست. میلیون ها کاربر از سراسر کره زمین رمزهای عبورشان را به آن سپرده اند تا با یکی از قدرتمندترین الگوریتم های رمزنگاری از آن ها محافظت نماید.
وان پسورد به غیر از لاگین خودکار در حساب های کاربری، ابزار مفیدی برای ساخت رمزهای عبور پیچیده و اشتراک گذاری امن آن ها (مثلا اطلاعات کارت های بانکی) هم هست. همچنین به لطف قابلیت Watchtower و هشدارهای امنیتی آن می توانید مطمئن باشید که هرگز اطلاعات تان را در وبسایت های مشکوک وارد نخواهید کرد.
وان پسورد می تواند در حکم کیف پول دیجیتالی تان هم باشد. از اطلاعات کارت های بانکی گرفته تا کارت شناسایی و … را می توانید در فضای امن و محافظت شده توسط الگوریتم AES-256 بیتی وان پسورد ذخیره کنید.
خوشبختانه به وان پسورد می توان از تمام پلتفرم ها (چه موبایل و چه دسکتاپ) دسترسی داشت، و کلیه محتوای آن میان تمام دستگاه ها همگام سازی می شود. البته برای دسترسی به این قابلیت لازم است که به توسعه دهندگانش حق اشتراک ماهیانه بپردازید.
LastPass
LastPass یکی از ابزارهای قوی و هوشمند برای بالا بردن امنیت و مدیریت تمامی پسوردهایی است که در اینترنت استفاده میکنید و به شما کمک میکند تا برای هر سایت یک رمز منحصر به فرد، طولانی و بسیار سخت داشته باشید و زحمت حفظ کردن تمامی پسوردها را از شما میگیرید. سیستم و الگوریتمهای این برنامه به گونهای است که در صورت هک شدن نیز کسی به رمزهای شما دسترسی نخواهد داشت.
شما به عنوان یک وبمستر تعداد زیادی پسورد برای سایت، هاست، پنلهای مختلف و … دارید که همهی آنها از نظر امنیت بسیار مهم هستند. امیدوارم از آن دسته افرادی نباشید که تمام پسوردهایتان یکسان است. برای به خاطر سپاری و مدیریت این تعداد پسورد قوی شما راهی به جز استفاده از سیستمهای مدیریت پسورد ندارید. یکی از بهترین گزینهها برای این کار سیستم LastPass است.
LastPass چیست؟
LastPass یک سیستم مدیریت پسورد ایمن و بسیار قوی است که به شما اجازه میدهد تمام پسوردهای خود را روی مرورگر، موبایل و سیستم عامل مدیریت کنید. این سیستم امکان تولید پسوردهای قوی را هم ایجاد میکند و به دلیل کد کردن پسوردهای شما امکان لو رفتن پسورد نیز بسیار کاهش پیدا میکند. با کمک LastPass شما میتوانید روی هر کامپیوتری به تمام پسوردهای خود به صورت ایمن دسترسی داشته باشید.
برخی از امکانات LastPass:
امکان ذخیره تمام پسوردها
قابلیت تکمیل خودکار اطلاعات ورود به صورت خودکار
بررسی میزان قدرت پسوردها
تولید پسوردهای قوی با امکان سفارشیسازی
امکان نوشتن و نگهداری متن به صورت ایمن
امکان ذخیره پسورد روی یک سیستم و استفاده از آن در سیستمی دیگر
Keepass2Android Offline
فریب ظاهر صاف و ساده اش را نخورید؛ Keepass2Android به جرأت یکی از قدرتمندترین پسورد منیجرهای آفلاینی است که تاکنون برای اندروید منتشر شده. این اپلیکیشن اوپن سورس برای افرادی طراحی شده که به امنیت پسورد منیجرهای متصل به اینترنت اعتماد ندارند.
کی پس کارش را به طور تمام و کمال در حالت آفلاین انجام می دهد، بنابراین در آن خبری از همگام سازی یا بارگذاری آنلاین اطلاعات نیست. همین دلیل موجب شده که هزاران نفر به جای سرویس های متصل به اینترنت دیگر کی پس را برای ذخیره اطلاعات مهم خود برگزینند.
کی پس برای محافظت از اطلاعات نه فقط الگوریتم AES، بلکه الگوریتم Twofish را هم به کار گرفته تا نسبت به رقبایش دو برابر امنیت بیشتری به کاربران تضمین کند. البته مکانیزم عمل آن مثل نمونه های دیگر است: یک رمز عبور اصلی برای دسترسی به تمام محتویات خصوصی در اختیارتان قرار می دهد.
وارد کردن خودکار اطلاعات حساب های کاربری و کیبورد امن از جمله قابلیت کی پس هستند. ضمنا به غیر از اندروید، کی پس در ویندوز، لینوکس و مک و iOS هم قابل دسترسی بوده و برای ارائه خدماتش هیچ هزینه ای از شما دریافت نمی کند.
RoboFormهم یکی دیگر از پسورد منیجرهای بی نظیری است که با وجود امکانات بسیار خوب، کاربران در حقش کم لطفی کرده اند. این اپلیکیشن اطلاعات شما را در خود دستگاه و همچنین فضای ابری ذخیره می کند تا بتوانید تقریبا در هر وسیله متصل به اینترنتی به آن ها دسترسی داشته باشید.
قابلیت پر کردن فیلد رمزهای عبور روبوفرم ورودتان به حساب های کاربری را آسان می کند و Passowrd Generator درون برنامه ای آن قدرتمندترین و پیچیده ترین رمزهای عبور را برایتان می آفریند.
روبوفرم تقریبا در تمام پلتفرم ها قابل استفاده است، و نکته عالی اینکه نسخه دسکتاپش را می توانید در یک فلش USB کپی کرده و به رایانه های دیگر منتقل کنید. روبوفرم یک بخش بوکمارک بسیار جالب هم دارد که دسترسی سریعی به اطلاعات وبسایت های مورد علاقه تان فراهم می کند.
تنها مشکل روبوفرم این است که پس از ده بار ورود به آن، وارد حالت پولی اپلیکیشن می شوید و باید ماهیانه ۱۰ دلار برای ادامه استفاده بپردازید. شاید همین دلیل بوده که علیرغم شایستگی روبوفرم شاهد استقبال کمتری از آن نسبت به لست پس یا وان پسورد بوده ایم.
Dashlane Password Manager
شاید امکانات Dashlaneعامل تمایز آن با پسورد منیجرهای دیگر نباشد، اما رابط کاربری بسیار ساده و زیبایش چرا. کار با دشلین به حدی باورنکردنی آسان است، و میزبانی قدرتمندش از رمزهای عبور در کنار سیستم احراز هویت دو فاکتوره آن را به یکی از بهترین پسورد منیجرهای حال حاضر تبدیل کرده اند.
دشلین با ذخیره نام کاربری و رمزهای عبور شما را از وارد کردن اطلاعات در مرورگرها بی نیاز می کند، ضمن این که محل خوبی برای ذخیره یادداشت های خصوصی و اشتراک گذاری امن رمزهای عبور با افراد معتمد هم هست.
رمزهای عبور را هم می توانید در حافظه ذخیره و هم در فضای ابری میان دستگاه های مختلف همگام سازی کنید. قابلیت کیف پول دیجیتالی آن هم به شما کمک می کند که برای وارد کردن اطلاعات کارت های بانکی در فروشگاه های آنلاین خیلی معطل نشوید.
یکی از قابلیت های جالب دشلین هم تغییر اتوماتیک رمز ورود به وبسایت های است که هک شده اند. در این صورت لازم نیست بابت لو رفتن اطلاعات حساب کاربری تان نگران باشید.
عملکرد دشلین هم در موبایل و هم مرورگرهای دسکتاپ عالی است، هر چند که نسخه اندرویدی آن به خاطر قرارگیری در فهرست برترین اپلیکیشن های سال ۲۰۱۵ گوگل پلی طرفداران بیشتری دارد.
چقدر از پسورد منیجرها استفاده می کنید؟ آیا به عملکرد آن ها اطمینان دارید، یا ترجیح می دهید اطلاعات خصوصی تان را در ذهن به خاطر بسپرید؟ مثل همیشه منتظر نظرات و تجربیان ارزشمندتان هستیم.
دانلود آموزش مدیریت حرفهای پسوردها
در یکی از بخشهای دوره ادمین پولساز اینستاگرام ، مدرس دوره مهران صارمی نیا این اپلیکیشن ها را به صورت کامل توضیح دادهاند. به دلیل اینکه بسیاری از ادمین ها با امنیت و مدیریت پسوردهای خود مشکل دارند و این موضوع مشکلات امنیتی زیادی را برای آنها ایجاد کردهاست. این بخش از دوره وبمستران هوشمند را به رایگان برای دانلود قرار دادهایم. با دیدن این ویدئو میتوانید به صورت حرفهای پسوردهای خود را مدیریت کنید و جلوی بسیاری از مشکلات امنیتی و هکها را بگیرید.